Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

RIkard Sunden (Civil War , Ex - Sabaton): Κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και κατοχή παιδικής πορνογραφίας

Ο Rikard Sunden, συνιδρυτής και πρώην κιθαρίστας των Sabaton (1999 - 2012), καταδικάστηκε για τη σεξουαλική παρενόχληση ενός 8χρόνου κοριτσιού και για την κατοχή παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με την επίσημη δικογραφία, ο πρώην κιθαρίστας των περίφημων Σουηδών Power Metallers, άλλαξε το όνομα του σε Johan Andersson, με αποτέλεσμα να παρενοχλήσει σεξουαλικά τη φίλη της κόρης του, ένα βράδυ που έμεινε στο σπίτι τους. Οι αρχές κατάσχεσαν δύο υπολογιστές και ένα κινητό που ανήκαν στον εν λόγω κιθαρίστα ο οποίος επίσης στην κατοχή του είχε, έξι ταινίες με παιδική πορνογραφία.

Το κορίτσι κατέθεσε στις αρχές στις 17 Μαρτίου του 2020, λέγοντας πως ο Rikard Sunden, μπήκε κρυφά στο δωμάτιο της, σήκωσε την κουβέρτα της και την άγγιξε στα ευαίσθητα σημεία της. Ωστόσο, ο Σουηδός μουσικός αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας πως δεν θα το έκανε ποτέ αυτό και εξήγησε πως απλά έλεγξε να δει αν το κορίτσι κοιμάται, ενώ είναι πολύ πιθανό η κόρη του να την ακούμπησε στον ύπνο της, μιας και όπως λέει ο ίδιος, έχει ανήσυχο ύπνο και κουνιέται αρκετά.

Όσον αφορά την παιδική πορνογραφία, η δικογραφία γράφει τα εξής:

"Το έγκλημα είναι πολύ σοβαρό μιας και οι ταινίες που είχε στην κατοχή του, παρουσιάζουν ανήλικους να κακοποιούνται σεξουαλικά και βίαια, με αδίστακτους τρόπους. Ο Johan Andersson Rikard Sunder έπραξε εν γνώση του και με πρόθεση"

Σχόλια