Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Joe Duplantier (Gojira): "Ο James Hetfield. Δεν είναι έκπληξη, αφού μιλάω για αυτόν. Αλλά όλοι τον βλέπουν σαν αρχηγό μπάντας και κανείς δεν τον βλέπει σαν κιθαρίστα."

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο σουηδικό RockSverige, ο frontman των GojiraJoseph Duplantier, ρωτήθηκε ποιος μουσικός τον επηρέασε και τον έκανε να θέλει να γίνει κιθαρίστας μεγαλώνοντας.

Ο Γάλλος μουσικός απάντησε ως εξής:

"Ο James Hetfield. Δεν είναι έκπληξη, αφού μιλάω για αυτόν. Αλλά όλοι τον βλέπουν σαν αρχηγό μπάντας και κανείς δεν τον βλέπει σαν κιθαρίστα. Κάποιοι το κάνουν, αλλά το έθεσα εγώ. Δεν μιλάω για τα σόλο. Δεν κάνω shred. Χτίζω πλατφόρμες για κομμάτια με ρυθμικές κιθάρες και λεπτομέρειες μέσα τους. 

Αν μιλήσω για κάποιον που παίζει σόλο, αυτός θα είναι ο Dimebag Darell. O Dimebag είναι πολύ ψηλά όσον αφορά το shredding και στο να σπας τους κανόνες, και στο πως να παίζεις κιθάρα όπως πετάει ένα πουλί. Τα σόλο του σου κόβουν την ανάσα, αλλά ο James Hetfield έχει κάτι... αν υπήρχε σχολείο, θα ήταν ο δάσκαλος μου. Το δεξί του χέρι είναι σφυρί, ένα ασταμάτητο σφυρί. Είναι το θεμέλιο του ρυθμικού section των Metallica. Νομίζω ότι ο Lars απλά χορεύει γύρω από την κιθάρα του James. Όλοι ακολουθούν τον James.

Κάποια στιγμή ο μηχανικός monitor μας, ο οποίος ήταν και στους Metallica, μου έδωσε να δοκιμάσω τα in ear ακουστικά του Hetfield. Εντυπωσιάστηκα όταν δεν άκουσα καθόλου ντραμς. Ποιός το κάνει αυτό; Ίσως λίγο hi-hat, αλλά αυτός πέταγε πάνω στα κομμάτια, έπαιζε και τραγουδούσε και άκουγε μόνο αυτόν στα monitor. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ο Lars ακολουθεί τον James όταν παίζει"

Σχόλια