Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Glen Matlock: "Έφυγα όμως γιατί ένιωσα πως δεν είχα ισότιμη άποψη με τους άλλους. Καταλήγαμε να έχουμε έναν επικεφαλής, που δεν μου άρεσε. Δεν με κάλυπταν οι συμπαίκτες μου, και κάποια στιγμή η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο".

Ο συνιδρυτής και αρχικός μπασίστας των Sex Pistols, Glen Matlock, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του για τα χρόνια του στην θρυλική μπάντα.

Ο βρετανός μουσικός, που διετέλεσε μέλος των Punk Βετεράνων από το 1975 έως το 1977, όταν και αντικαταστάθηκε από τον Sid Vicious, ενώ ήταν παρών και στις μετέπειτα επανενώσεις του σχήματος (1996-2001, 2002-2003 και 2007-2008) εξέφρασε την πεποίθησή του πως το συγκρότημα θα μπορούσε να είχε κυκλοφορήσει περισσότερους δίσκους:

"Δεν πιστεύω πως η μπάντα θα μπορούσε να είχε κυκλοφορήσει ποτέ 10 δίσκους. Κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο ποτέ να συμβεί, αλλά θεωρώ πως δύο τρείς ακόμη δίσκους θα μπορούσαμε να τους είχαμε κυκλοφορήσει".

Το μοναδικό άλμπουμ της μπάντας, "Never Mind The Bollocks, Here's The Sex Pistols", κυκλοφόρησε το 1977, με τον εν λόγω μουσικό να αποχωρεί λίγο πριν την δημοσιοποίησή του, έχοντας συνεισφέρει συνθετικά σε αυτό.

Μιλώντας για την αποχώρησή του, ο Glen Matlock ανέφερε τα εξής:

"Είχα πρόβλημα με τον Malcolm McLaren. Θεωρώ πως ποτέ δεν κατάλαβε πως ήμασταν καλοί. Νόμιζε πως ήμασταν σκουπίδια και πως αυτός θα μας έκανε να πουλήσουμε, αλλά μπορούσαμε πράγματι να παίξουμε. Ήθελα να είμαι σε μια μπάντα και να γράφουμε μουσική, μου άρεσε αυτή η πλευρά.

Έφυγα όμως γιατί ένιωσα πως δεν είχα ισότιμη άποψη με τους άλλους. Καταλήγαμε να έχουμε έναν επικεφαλής, που δεν μου άρεσε. Δεν με κάλυπταν οι συμπαίκτες μου, και κάποια στιγμή η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο".

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα οι Steve Jones και Paul Cook κινήθηκαν νομικά εναντίον των John Lydon και Glen Matlock για παραβίαση όρων του συμβολαίου τους αναφορικά με τα κέρδη και τα δικαιώματα της μουσικής της εμβληματικής punk μπάντας. Όπως αναφέρει η μήνυση, πλέον τα πρώην μέλη του συγκροτήματος θα επικοινωνούν μόνο διαμέσου των δικηγόρων τους.

Υπενθυμίζεται πως σε εξέλιξη βρίσκονται τα γυρίσματα της ανερχόμενης βιογραφικής σειράς για την μπάντα, "Pistol", της οποίας ένα πρώτο δείγμα, καθώς και το casting, μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχόλια