Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Remain In Light: Ένα συγκρότημα που συνδυάζει τον New Wave ήχο μαζί με τον Punk ήχο

 

Οι Remain in Light γεννήθηκαν από τις στάχτες παλαιότερων ελληνικών punk και new wave σχημάτων. Δημιουργήθηκαν από τον Y (Γιώργος Παντελέων: the Grimes / Injectile), το 2010 στην Μητέρα του βορρά και του σκληρού ήχου, την Θεσσαλονίκη.

Η αρχική σύνθεση περιελάμβανε τους Υ στο μπάσσο και τους στίχους, Snow (Τάσος Πασχάλης: the Grimes) στην κιθάρα και S. “Reverb” G. (Σάββας Γεωργιάδης: Fear Condition) στα τύμπανα και συνέθεσε -χωρίς σταθερό τραγουδιστή- έναν πυρήνα κομματιών σε ύφος post punk / gothic rock.
Έκτοτε το συγκρότημα υπέστη πολλές αλλαγές μελών, διένυσε ένα μεγάλο διάστημα με 2 μπασσίστες ταυτόχρονα και ολοκλήρωσε με τον Ασκληπιό Ζαμπέτα (Mushrooms, Τρύπες) στην παραγωγή και σε κάποια κομμάτια και στην κιθάρα, ένα mini-LP  με τίτλο: “Introduction to a Dream” (cd) το 2013 και ένα άλμπουμ με τίτλο "Splinters in Arcadia" το 2016.


Τον καλοκαίρι του 2016 ηχογράφησαν 10 νέα τραγούδια, που κυκλοφόρησαν ως τρίτη δισκογραφική δουλειά σε cd, στα τέλη του 2018 μέσω της βραζιλιάνικης Deepland Records με τίτλο "Τhe Sentinel Diaries". Επίσης κυκλοφόρησαν, ένα 7" βινύλιο σε Limited Edition με τίτλο “Walk through the Sleet & the Rain” το 2014 και ένα δεύτερο (split single με τους Αθηναίους, Moon in June) με το κομμάτι "Dead Alaska" στην Ars Nocturna (AN 1005) σε 300 αριθμημένα αντίτυπα.
Υπάρχει εκτενής αναφορά γιά την μπάντα και στο βιβλίο του Νίκου Δρίβα "Return of the Bats" του 2016 καθώς και συμμετοχή στο συνοδευτικό cd.


Κομμάτια τους έχουν συμπεριληφθεί σε 4 βραζιλιάνικες goth rock συλλογές της Sombratti Records, σε βρετανικές π.χ. https://forthebats.bandcamp.com/album/for-the-bats-volume-ii αλλά και σε ελληνικές π.χ.: https://thegreekundergroundscene.bandcamp.com/releases
 

Το καλοκαίρι του 2014 οι Remain in Light επελέγησαν ως support των Christian Death στην επετειακή εμφάνιση στα πλαίσια των 30 χρόνων του αμερικανικού σχήματος. Έχουν επίσης ανοίξει τις συναυλίες των And also the Trees (Νοε.'16) και των Membranes (Φεβ.'20). 

Από τον Αύγουστο του 2020, βρίσκονται στα πλαίσια δημιουργίας νέου υλικού και χθες πραγματοποίησαν πρεμιέρα για το νέο τους κομμάτι με τίτλο "Eurasia" , απολαύστε το


 

Σε αποκλειστικότητα μας αναφέρουν σε μία συνέντευξη που έδωσαν στον συντάκτη μας, Χ.Π Αθαναηλίδη το εξής απόσπασμα: 

"Αν όλα πάνε καλά , πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσουμε ένα EP αποτελούμενο από 3 κομμάτια ως προοίμιο μίας μεγαλύτερης δουλειάς"

Links:
https://twitter.com/remaininlightGR
http://remaininlight.bandcamp.com
https://www.facebook.com/RemainInLightband
https://soundcloud.com/remain-in-light
http://www.reverbnation.com/remaininlight

Επικοινωνία: why9nine@gmail.com

Σχόλια