Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Hansi Kurtch (Blind Guardian , Demons & Wizards): "Δηλώνουμε ρητά πως αποστασιοποιούμαστε από κάθε είδους βία, ανεξαρτήτως του εάν εκδηλώθηκε εναντίον θεσμών ή ανθρώπων. Τα γεγονότα θα ερευνηθούν και οι υπεύθυνοι θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης."

 

Σαν Domino έχει αρχίσει να διαλύεται η καριέρα του Jon Schaffer καθώς οι αποστασιοποιήσεις συνεργατών του και η θύελλα αντιδράσεων στον σκληρό ήχο φουντώνουν όλο και περισσότερο καθώς με πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσαν τα υπόλοιπα μέλη των Iced Earth δείχνουν πως καταδικάζουν την εισβολή στο Καπιτώλιο και συγχρόνως την βία που την συνόδευσε, την περασμένη Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου.

Πλέον και επίσημα ο αναφέρον ιθύνων νους των Αμερικανών Βετεράνων είναι ένας από τους 38 καταζητούμενους από το FBI ως ύποπτος για τα επεισόδια και τις φθορές που συνέβησαν από την παράνομη εισβολή.

Μέσω της σελίδας του Frontman των Iced Earth, δηλαδή ο τραγουδιστής Stu Block, ο μπασίστας Luke Appleton, ο ντράμερ Ben Smedley και ο κιθαρίστας Jake Dreyer, εξέδωσαν πριν λίγες μέρες την εξής ανακοίνωση αναφορικά με το συμβάν ως εξής:

"Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην μπάντα αυτές τις μέρες. Μερικοί μπορεί να έχετε προβληματιστεί από την σιωπή μας, κάτι που κατανοούμε. Θέλαμε λίγο χρόνο για να επεξεργαστούμε τα δεδομένα και να αναζητήσουμε αποδείξεις πριν προχωρήσουμε σε κάποιου είδους ανακοίνωση.

Πρώτα και κύρια, δεν υποστηρίζουμε ούτε επικροτούμε πράξεις επεισόδια και πράξεις βίας όπως αυτά στα οποία προέβησαν οι συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου. Ελπίζουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, να ερευνηθούν και να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

Στέλνουμε, με ραγισμένη καρδιά, την αγάπη και την συμπάθεια μας προς όσους πληγώθηκαν από τα γεγονότα εκείνης της ημέρας. Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων, για τις οποίες δεν υπάρχουν οι κατάλληλες λέξεις για να τις παρηγορήσουμε. Να ξέρετε πως είμαστε επίσης σοκαρισμένοι, πληγωμένοι και θλιμμένοι".

Οφείλει να αναφερθεί πως την ημέρα των επεισοδίων στο Καπιτώλιο, ο Stu Block με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που απέσυρε σε σύντομο χρονικό διάστημα, φάνηκε να επικροτεί την εισβολή, σχολιάζοντας την ως ιστορία εν τη γενέσει της.

Έκτοτε, αρκετές δημοσιεύσεις, από διάφορους χρήστες, του screenshot του επίμαχου αποσπάσματος κάτω από άλλες αναρτήσεις του Block διαγράφηκαν, όπως μαρτυρούν καταγγελίες στο MetalSucks , πράγμα που έχει συμβεί πριν από 2 μέρες σε ένα Hashtag που ανέβασε στο Instagram από το οποίο φάνηκε ο τραγουδιστής Stu Block να έρχεται σε ευάλωτη θέση.

Επιπρόσθετα, Εκ μέρους των Γερμανών θρύλων Blind Guardian, ο frontman, Hansi Kürsch, είναι επίσης και συνιδρυτής στους Demons And Wizards, με ανακοίνωση τους τοποθετήθηκαν αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο Καπιτώλιο δηλώνοντας μέσα από το επίσημο Site τους ως εξής:

"Είμαστε βαθιά σοκαρισμένοι και οι σκέψεις μας είναι με τους συγγενείς όσων έχασαν την ζωή τους. Δηλώνουμε ρητά πως αποστασιοποιούμαστε από κάθε είδους βία, ανεξαρτήτως του εάν εκδηλώθηκε εναντίον θεσμών ή ανθρώπων. Τα γεγονότα θα ερευνηθούν και οι υπεύθυνοι θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Ζητάμε την κατανόησή σας αναφορικά με άλλα γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα και προς το παρόν δεν θα προβούμε σε άλλα σχόλια".

Πολλοί υποστηρίζουν ότι το πρόσφατο συμβάν απόπειρας πραξικοπήματος για να γυρίσει στην "καρέκλα" ο Donald Trump , στις 20 Ιανουαρίου (Ημέρα ορκομωσίας για την αλλαγή προεδρίας έχοντας ως διάδοχο τον John Biden) θα έχουμε παρόμοια περιστατικά και ίσως χειρότερα! Όσον αφορά την καριέρα του Schaffer , είναι άγνωστο για το τι κατάληξη θα έχει , αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι η συμπεριφορά του δείχνει να διαλύεται ότι έχει χτίσει όλα αυτά τα χρόνια με πολλούς κόπους,αγώνα και με ψυχραιμία (αναφορά στην αλλαγή ονόματος ως φόρο τιμής σε έναν παιδικό του φίλο που απεβίωσε σε ένα βουνό με την ονομασία "Iced Earth" από Purgatory) σαν ένας χάρτινος πύργος!

Σχόλια