Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Οι Misanthropy Apotheosis στο Rock Da Vinci: "Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για το “Against Your Filthy Kind”. Εξελίχθηκε ακριβώς όπως το οραματιζόμασταν... Βίαιο, σκοτεινό, απάνθρωπο. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πράγματι εξαιρετική και τον ευχαριστούμε για αυτό."

 

Ένα νέο σχήμα ξεκίνησε από δύο μέλη των Humanity Zero , τον Δημήτρη Σακκά (Guitar , Songwriter) και τον Παναγιώτη Κυδοινό (Vocals , Lyrics) μαζί δημιούργησαν τους Misanthropy Apotheosis το 2017. Το 2018 δώσανε στην δημοσιότητα τον Debut δίσκο τους με τίτλο "Black Death Euphoria" , ενώ φέτος έδωσαν στην δημοσιότητα το EP τους με τίτλο "Against your Filthy Kind" και αυτήν την περίοδο βρίσκονται στα πλαίσια της κυκλοφορίας του κατά σειρά 2ου ολοκληρωμένου δίσκου τους με τίτλο "Crush The Mask Of Virtue" και με αφορμή αυτό αλλά και την όλη πορεία του συγκροτήματος , μίλησαν στο Rock Da Vinci και τον Φαν Βαλ Νουέβο σε μία συνέντευξη εφ'όλης της ύλης.


Rock Da Vinci: Παιδιά καλησπέρα σας και καλώς ήρθατε στο Rock Da Vinci, χαρά μας που σας φιλοξενούμε εδώ και ελπίζω να είστε καλά. Θα ήθελα αρχικά να σας πω συγχαρητήρια για την πολύ ωραία δουλειά που δώσατε στον τύπο και αναφέρομαι ασφαλώς στο EP σας “Against Your Filthy Kind” , αλλά θα έρθω και εκεί. Θα σας πάω 3 χρόνια πίσω και πιο συγκεκριμένα στην ίδρυση του συγκροτήματος Misanthropy Apotheosis! Έχετε έναν να πω Μισανθρωπικό χαρακτήρα που όντας πάει κόντρα σε κάθε τι που ασπάζεται υποκρισία, που δεν σέβεται τον άνθρωπο ενώ ο ίδιος ο άνθρωπος είναι ζώο αν δεν κάνω λάθος , σωστά; Τι σας οδήγησε σε αυτό το όνομα, πως καταλήξατε?
 

Misanthropy Apotheosis: Η επιλογή του ονόματος έγινε προκειμένου να εκφράσουμε την απέχθειά μας για το ανθρώπινο είδος, μα και για να περιγράψουμε το ποιόν της ανθρωπότητας. Η ανθρωπότητα είναι πνιγμένη στην υποκρισία, το μίσος και την αβελτηρία και όποιος δεν το βλέπει αυτό μάλλον ζει σε έναν γυάλινο κόσμο.


Rock Da Vinci: Σύμφωνα με τα λεγόμενα σας , αντιλαμβάνομαι ότι θεματολογικά και στην ιδεολογία σας , βασιστήκατε πολύ έντονα θα έλεγα στα βιβλία του Δαρβίνου, ισχύει κάτι τέτοιο;

 

Misanthropy Apotheosis: Όχι, δεν ισχύει, πηγή έμπνευσης για μας αποτελεί ο ανθρώπινος ψυχισμός.


Rock Da Vinci: Έχετε ένα συγκρότημα που ουσιαστικά συμπληρώνει κοντά 2 δεκαετίες αν δεν κάνω λάθος, Βγάζετε από το 11, 5 δίσκους με τους Humanity Zero και αποφασίζεται να σπρώξετε και άλλο ένα Project , τους Misanthropy Apotheosis. Ήταν κάτι που αποφασίσατε και είπατε ότι θέλετε να κινηθείτε σε κάτι άλλο θεματολογικά; Πως καταλήξατε σε αυτήν την απόφαση;
 

Misanthropy Apotheosis: Οι Humanity Zero αποτελούν ένα άλλο κεφάλαιο που δεν σχετίζεται με τους Misanthropy Apotheosis, οι οποίοι δεν είναι project αλλά κανονική μπάντα στην οποία αφιερώνουμε εξίσου όλη μας την ενέργεια. Επιθυμία μας ήταν να κινηθούμε σε ένα επιθετικότερο και πιο κτηνώδες ύφος.


Rock Da Vinci: Τώρα έρχομαι στο 2018 που κυκλοφορείτε τον Debut δίσκο σας , έναν δίσκο που όντως είναι όπως τον αγαπήσατε από τα πρώτα βήματα σας το “Black Death Euphoria”. Ένας δίσκος που ουσιαστικά ήταν μία ένδειξη επιστροφής στις ρίζες για εσάς αν δεν κάνω λάθος, ενώ μέσα σε 1 χρόνο κυκλοφορήσατε συνολικά 3 δίσκους. Δύο με τους H.Z και το Debut με τους Misanthropy. Πόσο δύσκολο ήταν στο να ψάξετε τα χνώτα σας , ενώ απ’ότι φαίνεται κυμαινόσασταν και σε άλλο είδος, ποίο σκοτεινό και Horror. Πόσο δύσκολη υπόθεση είναι να κυκλοφορήσουν 3 δίσκοι στην σειρά;
 

Misanthropy Apotheosis: Αν αγαπάς αυτό που κάνεις, τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο.


Rock Da Vinci: Πάντως για το Debut διαπίστωσα πως θέλατε να το κάνετε σε φάση Demo γιατί ο ήχος σε κάποια σημεία έχει και λίγο την φιλοσοφία των Pestilence , αλλού την φιλοσοφία των πιο Brutal Death Metal σχημάτων κ.ο.κ.
 

Misanthropy Apotheosis: Το ηχητικό αποτέλεσμα του “Black Death Euphoria” ήταν ακριβώς αυτό που επιθυμούσαμε εκείνη την εποχή. Επιζητούσαμε έναν ήχο πιο ακατέργαστο και το πετύχαμε.


Rock Da Vinci: και τσακ 1 χρόνο μετά σκάει η συμφωνία με την Repulsive Echo και τον Κώστα Βαξεβάνο. Πως προέκυψε αυτό;


Misanthropy Apotheosis: Ο Κώστας είναι γνώστης του χώρου του Death Metal. Άκουσε τα κομμάτια μας κι ενθουσιάστηκε και, δεδομένου του σεβασμού που τρέφουμε για την Repulsive Echo, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε.

Repulsive Echo Links: 

Bandcamp: http://www.repulsiveecho.com/bandcamp/ 

Website: http://www.repulsiveecho.com 

Facebook: https://www.facebook.com/repulsiveecho 

Instagram: http://www.instagram.com/repulsiveecho


 

Rock Da Vinci: Σας προβλημάτισε καθόλου το γεγονός ότι ενώ είστε σε άλλη εταιρεία με την Humanity , επιλέξατε να πάτε στην Repulsive? Σας δυσκόλεψε καθόλου όσον αφορά τις σχέσεις με την Satanath Records? Γιατί είναι και σχετικά μεγάλη εταιρεία η Satanath , έχει καλύψει πολύ ευρύ κόσμο στον κύκλο του ακραίου ήχου.
 

Misanthropy Apotheosis: Όπως προανέφερα, οι Humanity Zero είναι μια τελείως διαφορετική μπάντα κι εφόσον κάνουμε κάτι διαφορετικό με τους Misanthropy Apotheosis ήταν λογικό για εμάς να αναζητήσουμε μιαν άλλη εταιρεία.


 

 

 

Rock Da Vinci: Τώρα έρχομαι στο EP , το οποίο που κέρδισε πολύ κόσμο και έχετε δεχτεί πολύ καλές κριτικές. Πως νιώθετε για αυτά τα 3 κομμάτια που γράψατε; Πολλοί το χαρακτηρίζουν και ως έναν Mini Full Length δίσκο.
 

Misanthropy Apotheosis: Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για το “Against Your Filthy Kind”. Εξελίχθηκε ακριβώς όπως το οραματιζόμασταν... Βίαιο, σκοτεινό, απάνθρωπο. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πράγματι εξαιρετική και τον ευχαριστούμε για αυτό.



Rock Da Vinci: "Against your Filthy Kind" , ένας τίτλος που πιο πολύ σου κάνει για “In Your Face” στα μούτρα τους που λένε. Ταυτόχρονα διαπιστώνω μία έκρηξη επιρροών και απ’ότι κατάλαβα ήταν για εσάς μία αφορμή όλο αυτό, έτσι δεν είναι;
 

Misanthropy Apotheosis: Σε μουσικό επίπεδο οι επιρροές μας προέρχονται από ολόκληρο το φάσμα του Death Metal. Στιχουργικώς αντλούμε έμπνευση από την ανθρώπινη συμπεριφορά.


Rock Da Vinci: Πέρασαν κοντά 4 μήνες μετά την κυκλοφορία του νέου δίσκου. Πως ανταποκρίθηκε μέχρι στιγμής ο κόσμος απέναντι στον δίσκο;
 

Misanthropy Apotheosis: Όπως προείπα, η ανταπόκριση είναι εξαιρετική, για αυτό και αποφασίσαμε με την Repulsive Echo να κυκλοφορήσουμε το “Against Your Filthy Kind” και σε digipack cd.


Rock Da Vinci: Βλέποντας το Artwork του EP , θα μου επιτρέψετε να πω πως μου έρχονται έντονα τα χρώματα του χάους, της απόγνωσης, της θλίψης για την κακοποίηση στα ζώα και για την απάρνηση του είδους μας, σωστά; Γιατί βλέπω και το “πρόβατο” κάτω από το νεκρό κρανίο.
 

Misanthropy Apotheosis: To artwork είναι συμβολικό και δε σχετίζεται με την κακοποίηση ζώων. Ο καθένας όμως είναι ελεύθερος να το ερμηνεύσει όπως επιθυμεί και να πάρει διαφορετικά πράγματα από αυτό.

 

Rock Da Vinci: Στην σύνθεση σας, παρατηρώ μεγάλο φάσμα όχι μόνο Old School ήχο αλλά και επιρροή από ταινίες τρόμου μεταξύ 80’s – 90’s ταινίες τρόμου. Όπως έκαναν παλιά τα πρώτα Death Metal σχήματα όπως Malevolent Creation , Entombed κ.ο.κ για εσάς αυτό ήταν και μία ένδειξη νοσταλγίας απέναντι στα παιδικά σας χρόνια η απλά σας ήρθε αυθόρμητα;
 

Misanthropy Apotheosis: Όλα είναι θέμα έμπνευσης και συναισθημάτων για μας.


Rock Da Vinci: Τα τελευταία χρόνια , βλέπω ότι η κασέτα έχει αρχίσει να ξαναέρχεται στην μόδα , όπως και η αξία του βινυλίου. Ποία είναι η γνώμη σας απέναντι στην μουσική βιομηχανία;
 

Misanthropy Apotheosis: Υπάρχουν οι εταιρείες που ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος κι εμπορευματοποιούν τη μουσική. Από την άλλη, υπάρχουν κι εταιρείες που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τη μουσική ως τέχνη κι ως έκφραση συναισθημάτων. Σαφώς και το κέρδος παίζει ρόλο, αλλά σίγουρα για κάποιες εταιρείες δεν είναι ο πρωταρχικός στόχος.

 

 

Rock Da Vinci: Ποία είναι η άποψη σας για την Ελληνική Underground σκηνή;
 

Misanthropy Apotheosis: Η Ελληνική Underground σκηνή είναι ισχυρή, καθώς αποτελείται από ποιοτικές μπάντες. Όποιος αποφασίσει να την ψάξει και να την στηρίξει ΕΜΠΡΑΚΤΑ μόνο κερδισμένος θα βγει.


Rock Da Vinci: Τώρα έρχομαι στο κεφάλαιο , 2ο Full Length , το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2021 μέσω της Repulsive Echo και θα περιέχει 9 κομμάτια όπως αναφέρατε πρόσφατα στον Αντώνη Κουμιώτη και στην εκπομπή Golden Rules την Πέμπτη που μας πέρασε. Τίτλος “Crush The Mask Of Virtue” , τίτλος που μου κάνει κάτι σε θίξιμο της μάσκας, του Covid κτλ. Απ’ότι φαίνεται ο δίσκος μου κάνει λίγο σε πιο Horror/Death/Brutal Death Metal ύφος , πιο Grind? Κατά κει το κόβω αν δεν κάνω λάθος αλλά αυτό είναι και κάτι υποκειμενικό , εγώ απλά υποθέτω δεν ξέρω. Δηλαδή αν αυτό που δώσατε πρόσφατα είναι δισκάρα, ποίος ξέρει τι θα είναι το επόμενο.
 

Misanthropy Apotheosis: Ο τίτλος “Crush The Mask Of Virtue” αναφέρεται στην μάσκα της υποκρισίας που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά κι όχι στην μάσκα Covid. Για το μουσικό/στιχουργικό περιεχόμενο θα μου επιτρέψεις να μην δώσω πολλές λεπτομέρειες προς το παρόν. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως πρόκειται για ό,τι πιο κτηνώδες, άρρωστο και γρήγορο έχουμε γράψει μέχρι στιγμής. Σας περιμένουν εκπλήξεις.



Rock Da Vinci: Η καραντίνα σας επηρέασε στο να γράψετε τα νέα κομμάτια σας η ήταν έτοιμα πριν συμβεί όλο αυτό;
 

Misanthropy Apotheosis: Η καραντίνα δε μας επηρέασε καθόλου σε αυτόν τον τομέα.


Rock Da Vinci: Επειδή απ’ότι καταλαβαίνω ασχολείστε με κοινωνικόπολιτικό περιεχόμενο , δεν μπορώ θα το τολμήσω να ρωτήσω. Ποία είναι η γνώμη σας για την κατάσταση στην Ελλάδα;
 

Misanthropy Apotheosis: Οι στίχοι μας δεν έχουν κοινωνικοπολιτικό περιεχόμενο. Ασχολούνται με τον ανθρώπινο ψυχισμό στη χειρότερή του έκφραση. Ως άνθρωποι είμαστε πολιτικοποιημένοι φυσικά καθότι ζούμε σε μια πολιτικά οργανωμένη κοινωνία, αλλά είμαστε αρκετά οξυδερκείς για να είμαστε κομματικοποιημένοι. Δεν ανήκουμε σε κανένα ιδεολογικό/κομματικό μαντρί.


 

Rock Da Vinci: Πόσο δύσκολο είναι να Φτιάξουν σύνθεση και να την ολοκληρώσουν 2 άτομα μόνο σε μία μπάντα;
 

Misanthropy Apotheosis: Εξαρτάται πόσο ισχυρά είναι τα ερείσματα και τα συναισθήματα που αναζητούν διέξοδο.


Rock Da Vinci: Ποία είναι τα μελλοντικά πλάνα των Misanthropy Apotheosis και αν υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να δούμε νέο υλικό από Humanity Zero?

Misanthropy Apotheosis: Προς το παρόν αναμένουμε την κυκλοφορία του “Against Your Filthy Kind” σε μορφή cd  κι έπειτα θα αφοσιωθούμε στην κυκλοφορία του “Crush The Mask Of Virtue”. Οι Humanity Zero θα βγουν από την κρύπτη τους όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.


Rock Da Vinci: Παίδες ευχαριστώ πάρα πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σας, χαρά μου που τα είπαμε και φυσικά θα χαρώ περισσότερο να τα πούμε και κάπου έξω με μπύρες χαχα Ο τελευταίος λόγος για το κλείσιμο της συνέντευξης ανήκει σε εσάς.
 

Misanthropy Apotheosis: Hell is empty and all the devils are here!


Find Misanthropy Apotheosis Links: 

Bandcamp: https://against-your-filthy-kind.band... 

Bandcamp: https://misanthropyapotheosis.bandcam... 

Facebook: https://www.facebook.com/Misanthropy-... 

Metallum: https://www.metalarchives.com/bands/M... 

Dimon's Night at Dimons Studios: https://www.facebook.com/dimonsnight/ 

Elena Vasilaki Photography: https://www.facebook.com/Elenavasilak...


Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο




Σχόλια