Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Live Report: Nightstalker - Chipper - Bonzai @Principal Theater Club (Θεσσαλονίκη , 18/10/2020)

 

 

“In sickness and in health”   

Σάββατο 17 Οκτώβρη του 2020. Έφτασε η εποχή που υπό άλλες συνθήκες το ημερολόγιο με τις εκδηλώσεις ήταν γεμάτο, οπότε αυτό που έμενε ήταν να αποφασίσεις σε ποιες από όλες τις συναυλίες θα πας, πόσα εισιτήρια θα πάρεις! Προς το παρόν θα αρκεστούμε στις λίγες και καθιστές διοργανώσεις και θα κάνουμε υπομονή, πάντα με προσοχή και υπευθυνότητα ούτως ώστε να τα ξαναπούμε εκεί μέσα, κατά προτίμηση μέσα σε κάποιο pit.

Η διοργάνωση του συγκεκριμένου live στο Principal Club Theater σε συνεργασία με το 8Ball Club τηρούσε κάθε απαιτούμενο μέτρο, όσον αφορά την είσοδό σου στον χώρο έως την τοποθέτηση καθισμάτων, κατευθυντήριων γραμμών και αντισηπτικών στην είσοδο και στα μπαρ.

Με τις παρούσες συνθήκες βασικό μέλημα των διοργανωτών και καλλιτεχνών αποτελεί η τήρηση των χρόνων. Έτσι έχουμε τις πόρτες να ανοίγουν 20:30 και 20:40 να έχουμε την είσοδο των Chipper στη σκηνή.

Με τους Chipper να μας παρουσιάζουν τον Debut δίσκο τους με τίτλο "Self Patrón" που έβγαλαν τον περασμένο Φλεβάρη μέσω της Made Of Stone Recordings,  μία ενδιαφέρουσα κατ’εμέ περίπτωση Heavy Rock. Ο ρυθμός δεν θα σε αφήσει ακίνητο, οι 2 ηλεκτρικές κιθάρες σε συνδυασμό με τις 2 φωνές θα προκαλέσουν τα πρώτα καθιστά headbanging της βραδιάς. Ο ήχος που παράγουν συνολικά εξίσου ευχάριστος με τη διάθεσή τους πάνω στη σκηνή, από την οποία κατέβηκαν στις 21:15.

SETLIST:

  1. Self Patrón

  2. Burning

  3. Silverstone

  4. R.A.T.S

  5. Expresso

  6. Lonesome Killer

  7. Brains on the Railings






Την σκηνή αναλαμβάνουν στις 21:30 οι Bonzai με τους οποίους είχαμε δώσει ραντεβού τελευταία φορά στο Long Beach Festival τον περασμένο Ιούλιο ενώ ταυτόχρονα προωθούν τον Debut δίσκο τους "Seeds To Roots" μέσω της Made Of Stone Recordings , ο οποίος κυκλοφόρησε τέλη Ιανουαρίου του 2019.

Το live τους είναι από αυτά που δεν θες να χάσεις, είναι εντυπωσιακό το πως και πόσο γουστάρει ο καθένας τους ξεχωριστά εκεί πάνω. Η stoner-ίλα στα καλύτερά της. Μοναδικό παράπονο: ανυπομονούσα για το αγαπημένο Original Sin. Την σκηνή παραδίδουν ικανοποιώντας μέσα σε αυτά τα 45 λεπτά αρκετό κόσμο, παρότι είναι καθισμένος ο κόσμος.


SETLIST:

  1. Sunshot

  2. Reaction

  3. Praying Mantis

  4. Give me no pain

  5. Hopeseeker

  6. Seeds to roots







Με τις κατάλληλες προετοιμασίες ανεβαίνουν 22:15 οι Nightstalker με ένα θερμό καλωσόρισμα και εξαπολύοντας το Black Cloud.

Το πράγμα σοβάρεψε, από δω και στο εξής ήταν ολοένα και πιο δύσκολο να μείνουν στην θέση τους οι παρευρισκόμενοι. Δεν έβλεπες κεφάλι να μην κουνιέται είτε κάτω είτε στον πάνω όροφο. Είχαμε αρκετό καιρό να τους δούμε στη Θεσσαλονίκη εξάλλου.

Από ένα σημείο και μετά - από το Sweet Knife αν θυμάμαι καλά - ξεκίνησαν οι προσπάθειες του υπεύθυνου να γυρίσει συγκεκριμένους στη θέση τους, αυτούς που αναπολούν, που ανυπομονούν να γυρίσουμε στα καθωσπρέπει live. Αυτό βέβαια αποδείχθηκε μάταιο, όταν οι Nightstalker αποχαιρέτησαν με το Great Hallucinations, γυρνώντας άμεσα για το Encore. Δε θα μπορούσαν να φύγουν δίχως τα βασικότατα Go Get Some, Baby God is Dead και Children of the Sun! Εκεί λοιπόν οι μπροστινές σειρές έδωσαν ραντεβού στο κάγκελο.


SETLIST:

  1. Black Cloud

  2. 7 Out of 10

  3. Zombie Hour

  4. Forever Stoned

  5. Just a Burn

  6. Never Know

  7. Line

  8. The Dog that No-one Wanted

  9. Sad Side of the City

  10. Cursed

  11. Sweet Knife

  12. Trigger Happy

  13. Dead Rock Commandos

  14. Great Hallucinations 

    Encore:

  15. Go Get Some

  16. Baby, God is Dead

  17. Children of the Sun

     





Θα χρειαστεί υπομονή ωστόσο, θα χρειαστεί να κρατήσετε αυτή την ενέργεια ακόμα περισσότερο δυστυχώς. Πρέπει όλοι μας να φανούμε υπεύθυνοι ούτως ώστε να τα ξαναπούμε και στο κάγκελο και στο πιτ όπως πρέπει, ASAP! Watch yourselves.

 

Για το Rock Da Vinci,

Κείμενο: Χρήστος Αθαναηλίδης

Φωτογραφίες: Χρήστος Αθαναηλίδης & Βαρβάρα Παραστατίδου

More Photos..












































































Σχόλια