Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Οι Bent By Sorrow στο Rock Da Vinci: "Σκεφτομαστε δεκα τραγουδια και δουλευουμε τα πρωτα εξι αυτη την εποχη. Σιγουρα αυτο το αλμπουμ θα ειναι οτι πιο σκληρο εχουμε γραψει μεχρι τωρα."


Όποιος ψάχνει , βρίσκει και εμείς βρήκαμε ένα συγκρότημα με πολλές προοπτικές στον χώρο του σύγχρονου Metal μουσικού πενταγράμμου , ο λόγος για τους Bent By Sorrow, ένα μουσικό φαινόμενο που ξεκίνησε το 2012 και από τότε κυκλοφόρησε 3 EP. Με αφορμή αυτές τις 3 Mini κυκλοφορίες και γενικότερα σε εφ'όλης της ύλης μίλησαν στο Rock Da Vinci , απαντώντας στις ερωτήσεις του Φαν Βαλ Νουέβο , όπου μας αποκάλυψαν πως δουλεύουν και σε νέο υλικό. Για περισσότερα διαβάστε την παρακάτω συνέντευξη.


Rock Da Vinci: Παιδιά καλησπέρα σας και καλώς ήρθατε στο Rock Da Vinci, πως είστε , σε τι φάση σας πετυχαίνουμε αυτήν την περίοδο?



Bent By Sorrow: Καλησπέρα,ευχαριστούμε πολύ για το "βήμα" που μας δίνετε να πούμε δύο λόγια γύρω απο εμάς. Αυτή η περίοδος είναι αρκετά δύσκολη για όλους. Όλοι έχουμε μια ανησυχία για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα παγκοσμίως. Το μόνο που κάνουμε είναι να γράφουμε ασταμάτητα καινούργιο υλικό όντας επηρεασμενοι απ'ότι ζούμε δίνοντας βάση στην ομαδικότητα και στην αγάπη για ότι κάνουμε.



Rock Da Vinci: Θα σας γυρίσω πίσω και πιο συγκεκριμένα στο 2012 όπου στην πρωτεύουσα ξεκίνησαν οι Bent By Sorrow. Πως και πότε ακριβώς ξεκίνησε η μπάντα, ποίοι είναι οι Bent By Sorrow?



Bent By Sorrow: Η μπάντα ξεκίνησε σαν ιδέα του Giannakis Dimi, στα τελη του 2012 χωρις αρχικη συνθεση και με την συμμετοχη καποιων φιλων εγραψε το πρωτο e.p. "Same crew...different sails" Λιγα χρονια μετα αρχισε να σταθεροποιειται η συνθεση με τραγουδιστη τον Dim Arap γραφοντας και το δευτερο e.p "Through fire and water" μεσω της B-otherside records.
Tο e.p. "Dementia" γραφτηκε σε μια περιοδο οπου η μπαντα ηταν ανενεργη συναυλιακ, είχαμε μείνει τρία άτομα, ήταν η θεληση η αγαπη και το πεισμα μας να ξεπερασουμε το τέρμα που βρισκόμασταν εκείνη την εποχή. Μία "υπέρβαση" που μας έδωσε την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμασταν. Με το τελείωμα των ηχογραφήσεων στα Devasoundz studio του Fotis Benardo (SixForNine, Ex- SepticFlesh , Nightfall) προστεθηκαν στην μπαντα οι:Βαιος Φαλτακας-τύμπανα, Γιωργος Βασιλοπουλος-μπάσο, και Γιάννης Λένης-κιθαρα και μαζι με τους Dim Arap-φωνη  & Giannakis Dimi-κιθαρα  συμπληρωνεται η σημερινη πενταδα.
Το εν λογω EP  κυκλοφορησε μεσω της Infinity Entertaiment Group.



Rock Da Vinci: Πως προέκυψε το όνομα Bent By Sorrow;

 

Bent By Sorrow: Το ονομα ήταν έμπνειση του Giannakis μαζι με τον Zak.A πρώτο  τραγουδιστη της μπαντας.Ηταν μια υπερβολη για να τονιστει η κατασταση μεσα στα χρονια της κρισης-οκονιμικης και πνευματικης θα λεγαμε-και οχι μονο,υπηρξε η διαιρεση η απομονωση η καταθλιψη...οπου κυριαρχουσαν.Και δυστηχως συνεχιζουν. Ηταν επισης μια επισημανση για τα πιο" μελαγχολικα" ριφ της μπαντας τοτε.


Rock Da Vinci: Διαπίστωσα ότι έχετε υλικό από το οποίο κυκλοφορήσατε μόνο 3 EP τα τελευταία 8 χρόνια ζωής, ενώ θα μπορούσατε να κυκλοφορήσετε Full Length, πως και επιλέξατε να κινηθείτε με αυτόν τον τρόπο;



Bent By Sorrow: Το πρωτο EP βγηκε απο αποζημιωση απολυσης εργασιας,το δευτερο απο πωληση αυτοκινητου και το τριτο με δυο στους τρεις μας τοτε ανεργους....με πολυ μοχθο και ιδρωτα (χαχα) καταλαβαινετε λοιπον οτι περισσοτερο οικονομικο ηταν τα θεμα για εμας στο να γραφτουν 3-4 κομματια παραπανω και οχι μια κινηση τακτικης.Οι στιγμες εκεινες αυτο απαιτουσαν  και ετσι και το καναμε.Εχει ερθει η ωρα μας ομως.


 

 

 

Rock Da Vinci: Πάντως εάν τώρα είναι σε τόσο καλό επίπεδο τα EP σας , φανταστείτε το Full Length πως θα’ταν.



Bent By Sorrow: Θα ηταν αλλα δεν ειναι,αυτο το EP "Dementia" ομως ειναι μια καλη γευση για το τι θα ακολουθησει στο πολυποθητο επομενο, full length αυτη την φορα.



Rock Da Vinci: Τώρα ας μιλήσουμε για το τελευταίο σας EP “Dementia” για το οποίο παρατήρησα πως έχει αλλάξει ξανά η μουσική σας ταυτότητα και έχει καταλήξει σε πιο ώριμο άκουσμα σε σχέση με τα προηγούμενα. Τι σας οδήγησε στο να αλλάξετε το είδος μουσικής σας;


Bent By Sorrow: Ηταν μια σκοπιμη μελετη  που ετσι κι αλλιως θελαμε,δουλεψαμε πανω σε συγκεκριμενες φορμες και παιξιματα.Ειμαστε πολυ ενθουσιασμενοι με ολη αυτη την αλλαγη,ηταν παντα τα ακουσματα μας και ενα στυλ γνωριμο σε  εμας.
Υπηρξε και συνεχιζει πολύ καλη χημεια μεταξυ μας και με τον καιρο δενουμε και πιο πολλη.Επαιξε πολλη μεγαλο ρολο στο ακουσμα και η βαση που δωσαμε στην παραγωγη με την πολυτιμη βοηθεια του Fotis Benardo.



 

 

Rock Da Vinci: Ποία είναι μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κόσμου απέναντι στο νέο σας πόνημα;



Bent By Sorrow: Η ανταποκριση ειναι παρα πολυ καλη απο τον κοσμο αλλα και απο κριτικες σε ελληνικα και  ξενα σαιτ-περιοδικα.Ηταν το πρωτο μας βημα προς το εξωτερικο.Εχουν μπει καλες βασεις και πιστευουμε οτι στο κοντινο μελλον θα καταφερουμε να κανουμε το κατι παραπανω σαν μπαντα.

 

Rock Da Vinci: Ο τελευταίος δίσκος για εσάς ήταν και μία επιτυχία γιατί διαπίστωσα ότι συνεργαστήκατε μαζί με τον έναν και μοναδικό Μάνθο Στεργίου (Calyces , Manster Design) , ηχογραφήσατε το EP στα Devasoundz Studios του Φώτη Μπερνάδου (SixForNine)  και Mastering στον Steve Labo πως προέκυψαν όλες αυτές οι συνεργασίες , θα θέλατε να μας μιλήσετε για αυτό;

 

Bent By Sorrow: Ηταν δικη μας  αποφαση εξ αρχης το να συνεργαστουμε με τους καλυτερους ωστε να εχουμε το καλυτερο δυνατο  αποτελεσμα.
Ο Fotis Benardo βοηθησε πολυ σε ολο αυτο και ηταν απο την αρχη σαν να γνωριζομασταν χρονια. Υπηρξε πολυ καλη συνεργασια-χημεια μεταξυ μας καθως και με ολους τους προαναφερθέντες. Ειναι ολοι επαγγελματιες στην δουλεια τους και πολυ καλοι σε οτι κανουν.Τους ευχαριστουμε για ολα!


 

Rock Da Vinci: Γυρίσατε το τελευταίο σας βίντεο κλίπ για το κομμάτι False Legacy , όπου στα γυρίσματα συνεργαστήκατε με τον Bob Κατσιώνη, θα ήθελες να μας μιλήσεις λίγο για αυτήν την συνεργασία; (Πως πήγε , πως προέκυψε αυτή η συνεργασία , πόσες μέρες κράτησαν τα γυρίσματα και πως προέκυψε τόσος κόσμος)

 

Bent By Sorrow: Η γνωριμιας μας με τον Bob Katsioni εγινε μεσω του Φωτη.Τι να πουμε για τον Bob,φοβερος τυπος κα φοβεροςι επαγγελματιας,ξερει τι  κανει και πως να το κανει.Ειμασταν απο την αρχη ενθουσιασμενοι και σιγουροι συναμα για το αποτελεσμα μαζι του.
Τα γυρισματα ηταν να γινουν στο skatepark  στο Γαλατσι αλλα λογω βροχης μεταφερθηκαμε σε κλειστο παλιο εργοστασιο..Κρατησαν γυρω στις εφτα ωρες με κοσμο καποιους απο τους φιλους μας που μας στηριζουν φυσικα,και τους ευχαριστουμε πολυ!



Rock Da Vinci: Ήταν να παρουσιάσετε το EP σας στις 5 Σεπτεμβρίου , το οποίο ακυρώθηκε λόγω των συνθηκών του Covid. Ποία είναι η γνώμη σας για όλη αυτήν την κατάσταση που βιώνουμε;

 

Bent By Sorrow: Η παρουσιαση του  EP αναβληθηκε λογω των συνθηκων της πνδημιας.Ενας ιος οπου καταφερε να σκοτωσει 1.100.000 κοσμο παγακοσμιως οπου δυστυχως συνεχως αυξανεται.Μας εκλεισε μεσα σε καραντινες και βιωνουμε καταστασεις προτωγνορες.Σιγουρα υπαρχει μια ανησυχια και μια νευρικοτητα γυρω απο οτι συμβαινει....ευχομαστε να πανε ολα καλυτερα στην συνεχεια και να βγουμε απο ολο αυτο τον εφιαλτη.


Rock Da Vinci: Σας επηρέασε καθόλου κατά την διάρκεια του Lockdown και της Καραντίνας;

 

Bent By Sorrow: Ολοι μας  επηρεαστηκαμε απο αυτο,στην καθημερινοτητα μας κυριως αλλα ποτε στην ψυχολογια μας.Παρολο που ο καιρος περασε δυσκολα για καποιους απο εμας,δεν "δηλητηριαστηκαμε" σε καμμια φαση απο ολο αυτο.
Για μεγαλο διαστημα σταματησαν και οι προβες οπως καταλαβαινετε.
Ειμαστε ομως τοσο  εθισμενοι στην μουσικη που  η διψα μας για δημιουργια  θα αργησει να σβησει..Αλλωστε γυρισαμε ξαφνικα  σε καραντινα απο περιοδεια στην Ουκρανια τον καιρο του κλεισιματος των συνορων.Μια αλλη ιστορια...



 

Rock Da Vinci: Είστε ένα συγκρότημα που απ’ότι καταλαβαίνω ασχολείστε έντονα με το κοινωνικοπολιτικό ζήτημα έτσι; Έχετε σκεφτεί ποτέ να γράψετε για την αμφισβήτηση/αντιπολεμικό καθεστώς η ακόμα και για τον πόλεμο στην Αρμενία; Είναι κάτι που έχουν αρχίσει πολλές μπάντες να το κάνουν η να αρχίσουν να προβληματίζονται περί αυτού , έχει καταντήσει και λίγο κλισέ είναι η αλήθεια να γράφονται αντιπολεμικά κομμάτια. Από την χρυσή εποχή των Cranberries μην σας πω και από το 69 με την μεγάλη επιτυχία των Rolling Stones.

 

Bent By Sorrow: Οι στιχοι μας θα ελεγα οτι ειναι κοινωνικοπολιτικοι αλλα γραφουμε και για εσωτερα θεματα του νου και των παιχνιδιων του μυαλου.Αλλες φορες βιωματικα και αλλες φανταστικα μα παντα  με κατευθυνση προς την αφυπνιση συνειδησης.Γενικα οσο υπαρχουν πολεμοι,θα γραφονται τραγουδια και θα σχεδιαζονται πινακες.Η ουσια ομως βρισκεται στην συνεχομενη "μαχη" καθημερινα, στην ζωη μας.Το να γραφεις ενα τετοιο θεμα την ωρα που αυτο γινεται δεν ειναι παντα αθωο.
Χρονια πισω-κι ακομα συνεχιζουμε- εχουμε γραψει και πει  πολλα "ΑΝΤΙ" τραγουδια και λογω της πανκ καταβολης μας κυριως.Επομενως οποτε νιωθουμε την αναγκη να πουμε για κατι το κανουμε.Μια η αλλη η συνεχομενη παγκοσμια εκμεταλευση των ανθρωπων ειναι παντα ενα βασικο καθημερινο θεμα.



Rock Da Vinci: Βλέπω κατά καιρούς για το Unity όσον αφορά την αλληλεγγύη στην Μόρα θετικά και αρνητικά σχόλια. Εσάς ποία είναι η γνώμη σας για αυτό, θα σκεφτόσασταν να δώσετε κομμάτι στο Complilation?

 

Bent By Sorrow: Καθε κινηση αλληλεγγυης και συμπαραστασης ειναι σημαντικη.Οτιδηποτε γινεται συλλογικα για να βοηθησει μια κατασταση να ξεπεραστει οσο αυτο γινεται,θα ειναι παντα σημαντικο.Ειμαστε θετικοι σε τετοιες κινησεις,δεν μας εχει ζητηθει τραγουδι, σε οποιαδηποτε φαση φυσικα και θα διναμε.


Rock Da Vinci: Τώρα θα έρθω στο Full Length , θα θέλατε να μας δώσετε κάποιες πληροφορίες, έχετε έτοιμο υλικό;

 

Bent By Sorrow: Αυτο το φουλ αλμπουμ ε...χαχα..δουλευουμε πυρετωδως και το θελουμε κι εμεις σαν τρελοι.Σκεφτομαστε δεκα τραγουδια και δουλευουμε τα πρωτα εξι αυτη την εποχη. Σιγουρα αυτο το αλμπουμ θα ειναι οτι πιο σκληρο εχουμε γραψει μεχρι τωρα.

 

Rock Da Vinci: Πότε με το καλό θα κυκλοφορήσει;

 

Bent By Sorrow: Αν ολα πανε καλα πιστευουμε οτι τον χειμωνα του 2022 θα ειμαστε ετοιμοι να το κυκλοφορησουμε.

 

Rock Da Vinci: Ο κόσμος τι μπορεί να περιμένει από εσάς όσον αφορά το Full Length σας;

 

Bent By Sorrow:  Πιο τεχνικα κομματια θα λεγαμε, ,σιγουρα πιο σκληρα αλλα και μεσα στο υφος του "Dementia"
Θα υπαρξουν πιο σκληρες συνθεσεις  χωρις ομως να λειπει η μελωδικοτητα που πιστευουμε μας χαρακτηριζει.
Υπομονη!!!


 

Rock Da Vinci: Ποία είναι η γνώμη σας για την ελληνική κοινότητα και την ελληνική σκηνή;

 

Bent By Sorrow: Η γνωμη μας ειναι πολυ καλη για την Ελλαδα,πιστεουμε οτι υπαρχουν πολλα αξιολογα συγκροτηματα στον χωρο.Τα τελευταια χρονια ειμαστε σε μια ανοδικη πορεια με αρκετες μπαντες να βγαινουν και εξωτερικο εχοντας οπαδους και εκει.Πιστεουμε οτι εχουμε πολλες αξιολογες μπαντες να δειξουμε σαν χωρα που ομως δεν θα "φανουν" ολες τελικα.


Rock Da Vinci: Ποία είναι κατά τα άλλα τα μελλοντικά πλάνα των Bent By Sorrow?

 

Bent By Sorrow: Να μεινουμε ζωντανοι σε ενα κοσμο που μονο ζωη δεν μας προσφερει.
Να μαχομαστε καθημερινα για μια καλυτερη,ισοτιμη και ενωμενη γη,παιζοντας και δημιουργοντας παντα μεσα στην καθημερινοτητα μας.Οπως κι αν εχει ειμαστε καζανι που βραζει οσο αφορα την μουσικη.Και λεμε να συνεχισουμε μεχρι τελους



Rock Da Vinci: Παιδιά σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σας, καλή επιτυχία στην προώθηση των κομματιών , καλό κουράγιο με τον κορονοϊό και φυσικά ελπίζουμε να γυρίσουμε στην καθημερινότητα γρήγορα. Ο τελευταίος πρόλογος ανήκει σε εσάς.

 

Bent By Sorrow: Κανενα θυμα κατω απο τα χρωματα οποιασδηποτε σημαιας!

 

Youtube Link: https://www.youtube.com/channel/UCRt6nXFLmEVwfiwtsQHecJQ

Facebook Link: https://www.facebook.com/BentBySorrow/ 

Instagram Link: https://www.instagram.com/bentbysorro...


Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο

 

 


Σχόλια