Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Η Μουσική είναι μούσα

"Τα βιβλία είναι ιστορίες για το μυαλό, τα τραγούδια είναι ιστορίες για την ψυχή"

~ Eric Pio ~ 

 
Ο καθένας έχει διαφορετική οπτική των πραγμάτων αλλά η τέχνη ποτέ δεν κρίνει, παρατηρεί και αισθάνεται τη συχνότητα και τις δονήσεις του ήχου. Είναι κάτι που σε παρασύρει στα κύματα της ηρεμίας και της γαλήνης. Σου φέρνει εικόνες και συναισθήματα από τα παιδικά σου χρόνια, εφηβικά μέχρι που φτάνει στο τώρα και εκεί ξεκινάει η μαγεία.
 

Δεν υπάρχει άγχος, πλήξη, φόβος. Σου βγάζει μόνο θετικά συναισθήματα που μόνο με αγάπη μοιάζει, γεμάτη χρώματα και κελαηδίσματα των πουλιών. Τα φύλλα των δέντρων να κινούνται σαν χορεύτριες που χαίρονται για την ομορφιά και τη αρμονία. Η ψυχή σου πετάει στα ουράνια και συναντάς τις μεγαλύτερες επιθυμίες σου αλλά και φόβους. Αντιμετωπίζεις τη μοναξιά σου και προσπαθείς να εξελίξεις τον ανώτερο σου εαυτό.
 

Είναι μούσα η μουσική. είναι μια θεότητα που σε αποπλανεί και αλλάζει συνέχεια πρόσωπα.. Καθρεφτίζει τη δική σου ψυχή και δεν είναι τυχαίο που κάθε φορά που βρίσκεσαι στη θάλασσα νοιώθεις τη μελωδία της σαν να βρίσκεσαι στον παράδεισο.
 

Η μουσική  με τις  μοναδικές της συχνότητες  χαλαρώνει όλο το σώμα σου και το νου σου όταν είσαι κοντά της. Κλείνεις τα μάτια και ζεις τη στιγμή, μαγεύεσαι από τις θεραπευτικές της ιδιότητες και φτάνεις στα όρια της ονειροπόλησης. Ουτοπία μαγική μοιάζει που ο άνθρωπος έτσι πρέπει να ζει και αυτή η δημιουργία είναι η μουσική που ενώνει λαούς και φωνάζει δυνατά όταν πονάει. Εκπέμπει μηνύματα εσωτερικά με τη μελωδία της και  τους στίχους της, και μένεις εκεί να βρεις το γρίφο της ανιδιοτελής αγάπης της.
 

Η ενέργειά της είναι σαγηνευτική που σ 'αγκαλιάζει σαν μωρό παιδί. Ακούς το αγαπημένο σου κομμάτι και αλλάζει η διάθεσή σου και η συμπεριφορά σου. Είναι το κλειδί της ευτυχίας και είναι μάταιο να ζεις χωρίς αυτήν. Αν φανταστείς πως θα ήταν ο κόσμος χωρίς τη μουσική θα ήταν ένα μαύρο σκότος, μια μαύρη τρύπα να σε ρουφάει κάθε μέρα στο χάος, ένα συσσωρεμένο άγχος που δημιουργείται από τα κοινωνικά πρότυπα. Δεν θα υπήρχε εκεί να σε αγαπήσει, να σε προστατεύσει, να φωνάζει για σένα δυνατά όταν εσύ δεν μπορούσες.
 

Είναι μούσα η μουσική που σε κοιμίζει, σε αφυπνίζει και νιώθεις τους παλμούς της καρδιάς να ανθίζουν σαν ένα μικρό λουλούδι και  αναδεικνύει τις πολύπλευρες  πτυχές  του εαυτού σου. Όλοι νιώθουμε ένα φτερούγισμα όταν ακούμε ένα κομμάτι που αγαπάμε, όσο και να μας δένουν με χειροπέδες και με μάσκες. Ο ήχος της θα πλανιέται πάντα στο σύμπαν και θα ακούει τη φωνή μας. Θα είναι πάντα εδώ και μέσα μας.

Για το Rock Da Vinci,
Νικολέτα Κωνσταντινίδου



Σχόλια