Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Οι Vile Extortion στο Rock Da Vinci: "Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου θα είμαστε το opening act στη συναυλία του Blaze Bayley στο 8Ball Club Thessaloniki μαζί με τους occult metallers Serpent Lord και θα εμφανιστούμε ακόμη μία φορά στη Θεσσαλονίκη πριν το τέλος του έτους, στα πλαίσια μιας συναυλίας που θα ανακοινωθεί στο κοντινό μέλλον. Σχεδιάζουμε επίσης την πρώτη μας συναυλία σε Αθηναϊκό έδαφος για το καλοκαίρι του 2020."

Πέντε μήνες πέρασαν αμέσως μετά την κυκλοφορία του πρώτου EP των Θεσσαλονικιών Vile Extortion με τίτλο "Incoming Threat" η οποία έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές παρόλο τον μέσο όρο ηλικίας τους. Λίγο καιρό πριν την επικείμενη εμφάνιση μαζί με τους Ελληνοσουηδούς Melodic Death Metallers Nightrage , πραγματοποιήθηκε μία πολύ ωραία συζήτηση μεταξύ των Vile Extortion και του Φαν Βαλ Νουέβο για λογαριασμό του Rock Da Vinci , στην οποία αναφέρουν τα μελλοντικά τους πλάνα, τα συναισθήματα που θα παίξουν ξανά On Stage και φυσικά για το EP τους.


Rock Da Vinci: Παιδιά καλησπέρα σας και καλώς ήρθατε στο Rock Da Vinci. "Incoming Threat", τσαμπουκαλευμένο και δυνατό EP με πολύ μεγάλη πυγμή η αν θέλετε τεράστιο ενθουσιασμό προς την σύνθεση σας, πως ανταποκρίθηκε μέχρι στιγμής ο κόσμος όσον αφορά την πρώτη σας δουλειά;



Vile Extortion: Καλησπέρα Φάνη και σε ευχαριστούμε για τη συνέντευξη. Ευτυχώς ακούσαμε θαυμάσια λόγια για το "Incoming Threat" τους τελευταίους 4 μήνες και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτή τη δουλειά. Σημαίνει πολλά για μια μπάντα σαν εμάς να ξεκινάει τόσο δυναμικά και με τέτοια στήριξη στο πλευρό της. Τα σχόλια ήταν κυρίως επαινετικά, είτε προέρχονταν από τους ακροατές που μόλις μας ανακάλυπταν, είτε από φιγούρες της ελληνικής σκηνής που έχουμε προσωπικά σε μεγάλη εκτίμηση. Από την άλλη πλευρά, η εποικοδομητική κριτική μας βοήθησε να διαπιστώσουμε τις ατέλειες μας και να προσεγγίσουμε το μελλοντικό μας υλικό με μεγαλύτερη προσοχή και διαύγεια.





























Rock Da Vinci: Ένα κομμάτι για το οποίο είμαι βέβαιος ότι σας εκπροσωπεί αυτό σίγουρα είναι το Cry Of Terror που με αυτό καταφέρατε να κερδίσετε πολύ κόσμο στην Βόρεια Ελλάδα, πως αισθάνεστε για αυτό;


Vile Extortion: Το Cry Of Terror είναι το κομμάτι που προσέχουν οι περισσότεροι και αυτό δε μας εκπλήσσει καθόλου, αυτός ήταν άλλωστε και ο σκοπός μας εξ' αρχής. Σημαίνει πολλά για εμάς αυτό το κομμάτι, ήταν το πρώτο που γράψαμε ως μπάντα και έχει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας, μας προσφέρει μεγάλη χαρά να βλέπουμε ότι το κοινό μοιράζεται τον ίδιο ενθουσιασμό με εμάς.


Rock Da Vinci: Αισθάνεστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα που φέρατε μέχρι στιγμής όσον αφορά την πρώτη σας δουλειά;


Vile Extortion: Είμαστε σίγουρα ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα και αγαπάμε αυτό το EP από κάθε άποψη, αυτό δε σημαίνει βέβαια πως θα σταματήσουμε εκεί και πως δε θα θέσουμε υψηλότερους στόχους, συνθετικά και ηχητικά. Σκοπός μας είναι πάντα να προσφέρουμε κάτι καινούριο στον ακροατή.


Rock Da Vinci: Τι στόχο έχει το «Incoming Threat» όσον αφορά την καριέρα των Vile Extortion?


Vile Extortion: Ελπίζουμε το "Incoming Threat" να είναι η σκάλα που θα μας βοηθήσει να ανέβουμε πιο ψηλά, να μας βάλει στο χάρτη, ας πούμε. Μας βοηθάει πολύ η ένταση που χτίζεται γύρω από αυτό το ΕΡ, είναι σημαντικό να υπάρχει υλικό που μπορούμε να προωθούμε σε διοργανωτές ή σε δισκογραφικές εταιρείες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να παίζουμε σε περισσότερα shows και να διευρύνουμε το κοινό μας.


Rock Da Vinci: Πλέον όλοι σας σχεδόν φοιτητές και ταυτόχρονα έχετε την μπάντα, πόσο δύσκολο είναι να κρατηθεί μία μπάντα φοιτητών;


Vile Extortion: Είναι αρκετά δύσκολο. Τα προγράμματά μας δε συμβαδίζουν συχνά, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην υπάρχει χρόνος για πρόβες, σύνθεση κομματιών ή ηχογραφήσεις. Παρ' όλα αυτά, η μπάντα είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στις ζωές μας και το να την παραμελήσουμε δεν είναι επιλογή. Όλοι μας φροντίζουμε να αναλαμβάνουμε έστω και το πιο μικρό καθήκον που σχετίζεται με τη μπάντα, είτε έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο είτε όχι.


Rock Da Vinci: Τι πιστεύετε ότι σας έχει εμπνεύσει στο να καταφέρετε να βγάλετε αυτό το αποτέλεσμα;


Vile Extortion: Η αγάπη μας για τη μουσική και για αυτό που κάνουμε. Είμαστε μια μπάντα κολλητών που δένονται μέσα από τη μουσική και αγαπούν το συναίσθημα του να δημιουργούν και να μοιράζονται τη μουσική τους με τον κόσμο. Η αγάπη του κοινού και η εκτίμηση που δείχνει ο κόσμος για το πάθος μας είναι το μεγαλύτερο μας κίνητρο και δε θα αλλάζαμε αυτό το συναίσθημα με τίποτα.


Rock Da Vinci: Στις 4 Οκτωβρίου θα ανοίξετε τους Nightrage στην Θεσσαλονίκη, πείτε μας μερικά λόγια όσον αφορά αυτήν την επικείμενη συναυλία.



Vile Extortion: Είμαστε τρομερά ενθουσιασμένοι για αυτή τη συναυλία. Ο κιθαρίστας και ιδρυτής των Nightrage, Μάριος Ηλιόπουλος, μας έκανε την πρόταση να παίξουμε μαζί τους και τον ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για αυτήν την ευκαιρία. Θα εμφανιστούν επίσης οι On Thorns I Lay, Acid Death και Project Theory, όλες εξαιρετικές μπάντες και είναι τιμή μας που θα μοιραστούμε τη σκηνή μαζί τους, θα είναι αξέχαστο live.


Rock Da Vinci: Ο κόσμος που θα παρευρεθεί στην συναυλία σας, τι μπορεί να περιμένει, υπάρχει κάποιο καινούργιο κομμάτι στα σκαριά;


Vile Extortion:Θα παρουσιάσουμε το EP μας από την αρχή ως το τέλος, καθώς αυτή είναι η πρώτη μας εμφάνιση μετά την κυκλοφορία του, ενώ θα παιχτεί και ένα νέο κομμάτι από τον επερχόμενο δίσκο. Είναι επίσης η πρώτη μας συναυλία με τον Άγη Τζουκόπουλο πίσω από τα τύμπανα και πιστεύουμε πως το κοινό μπορεί να περιμένει με διαφορά την καλύτερη μας απόδοση μέχρι στιγμής.


Rock Da Vinci: Τώρα θα έρθω στο κεφάλαιο Full Length, τα επόμενα μουσικά πλάνα των Vile Extortion όσον αφορά την σύνθεση της μπάντας, ποία θα είναι;


Vile Extortion: Η σύνθεση του πρώτου μας δίσκου μόλις ολοκληρώθηκε και σύντομα θα ξεκινήσουν οι προπαραγωγές των κομματιών. Ο δίσκος θα ηχογραφηθεί το καλοκαίρι του 2020 στο Otse Music Studio με τον Μάριο Ηλιόπουλο των Nightrage και τον Νίκο Λογιοτατίδη και ευελπιστούμε πως θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2020 ή τις αρχές του 2021.


Rock Da Vinci: Πότε με το καλό αναμένεται να υπάρξει στην δημοσιότητα νέα σας δουλειά;


Vile Extortion: Δυστυχώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια την ημερομηνία κυκλοφορίας του άλμπουμ, αλλά είμαστε σχεδόν βέβαιοι πως θα υπάρξουν δείγματα νέας μουσικής μέσα στο επόμενο έτος, πιθανότατα και ο ίδιος ο δίσκος.


Rock Da Vinci: Θα υπάρξει στο μέλλον κάποια επιπλέον live εμφάνιση η περιοδεία στην Ελλάδα για να προωθήσετε το EP σας, πως το βλέπετε;


Vile Extortion: Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου θα είμαστε το opening act στη συναυλία του Blaze Bayley στο 8Ball Club Thessaloniki μαζί με τους occult metallers Serpent Lord και θα εμφανιστούμε ακόμη μία φορά στη Θεσσαλονίκη πριν το τέλος του έτους, στα πλαίσια μιας συναυλίας που θα ανακοινωθεί στο κοντινό μέλλον. Σχεδιάζουμε επίσης την πρώτη μας συναυλία σε Αθηναϊκό έδαφος για το καλοκαίρι του 2020.

















Rock Da Vinci: Υπάρχουν κάποια άλλα πλάνα για το μέλλον των Vile Extortion?


Vile Extortion: Οι βασικοί μας στόχοι είναι η κυκλοφορία του πρώτου μας Full Length, το γύρισμα του πρώτου μας βίντεο κλιπ, η πρώτη μας συναυλία στην Αθήνα, ένα πιθανό συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία και μια πιθανή περιοδεία στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.


Rock Da Vinci: παιδιά σας ευχαριστούμε πάρα πολύ, χαρά μας που τα είπαμε λίγο και αφιερώσατε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας, ο τελευταίος λόγος όσον αφορά το επικείμενο live με τους Nightrage και για να δώσουμε τους τίτλους τέλους ανήκουν σε εσάς.


Vile Extortion: Εμείς ευχαριστούμε και πάλι για την συνέντευξη. Είναι τιμή μας που θα μοιραστούμε τη σκηνή με αυτά τα πολύ σημαντικά ονόματα της ελληνικής Metal σκηνής στις 4 Οκτωβρίου στο 8Ball Club Thessaloniki, θα είναι ξεχωριστή εμπειρία από κάθε άποψη και μια πολύ σημαντική στιγμή της πορείας μας. Όπως πάντα, σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη και ελπίζουμε να σας δούμε όλους εκεί.


Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο



Σχόλια